yesil-zeytin-salatasi

Yeşil Zeytin Salatası

Merhaba değerli zeytin severler ve yeşil zeytin ile farklı tatlar arayanlar... Bu haftaki yazımızda sizlere tam mevsimi gelmişken taş kırması yeşil zeytinler ile hazırlayacağımız yeşil zeytin salatası tarifini vereceğiz...

Merhaba değerli zeytin severler ve yeşil zeytin ile farklı tatlar arayanlar... Bu haftaki yazımızda sizlere tam mevsimi gelmişken taş kırması yeşil zeytinler ile hazırlayacağımız yeşil zeytin salatasının sizlere tarifini vereceğiz...

 

Bildiğiniz üzere artık yeşil zeytin dönemi geldi ve artık toprağa yağmur düşmesi ile beraber de iyice ağaçta yağlanan zeytinler özenle toplanarak tek tek taş ile kırılarak çekirdekleri çıkarıldı ve bidonlara eklendi. Tatlandırma işleminden sonra da artık yemeye hazır hale gelerek sofralarınızda vaz geçemeyeceğiniz eşsiz lezzeti ile damaklarınızı çatlatacaktır.

 

Yeşil Zeytin Salatası Tarifi:

Yeşil Zeytin Salatası Malzemeleri:

Tatlanmış yeşil zeytin

Maydonoz

İç ceviz

İpek biber

Nar ekşisi

Limon

 

Yeşil Zeytin Salatası Hazırlanışı:

 

Tatlanmış zeyrinleri suyunu süzerek yemek istediğiniz kadar bir kase içerisine alınız. Maydanozları iri taneli doğrayarak kase içerisine alınız. Sonrasında yaklaşık 100 gram iç cevizi avucunuzda ovalayarak iri taneli kalacak şekilde kırarak kaseye ekleyiniz.

 

Kaseye eklediğiniz malzemeler içerisine bir limonu ikiye keserek bolca sıkınız ve üzerine, pul biber ya da ipek biber ekleyiniz ki acı ve ya tatlı olması sizin tercihinizdir.

 

Malzemeleri eklenen kaseye son olarakta doğal nar ekşisini ekleyerek karıştırınız ve artık müdavimi olacağınız zeytin salatası hazır olarak sofranızda yerini almaya hazırdır.

 

Bu yazımızda sizlere yeşil zeytin salatası tarifi vererek sofralarınızda farklı bir lezzet arayışınızda yardımcı olmaya çalıştık. Şimdiden afiyet olsun.

Bir yorum bırakın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenmektedir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.