pul-biberin-faydalari

Pul Biberin Faydaları Nelerdir?

Pul biber hemen hemen tüm dünya mutfaklarında az ya da çok kullanılan bir baharat türü olmakla beraber, tatlı ya da acı biberin kurutulduktan sonra öğütülmesi ile elde edilen bu lezzetli baharatın ana vatanı Kuzey ve Güney Amerika topraklarıdır. Bu blog gönderimizde sizlere pul biberin faydaları nedir ve vücuttaki etkileri nedir diye merak ettiğiniz soruya bu yazımızda cevap bulacağız.
Okuma Pul Biberin Faydaları Nelerdir? 3 dakika Sonraki Antep Peyniri

Pul Biberin Faydaları Nelerdir?

Merhaba sevgili Ben Gurme ailesi ve blog yazılarımızın okuyucuları, bu blog gönderimizde sizlere pul biberin faydaları nedir ve vücuttaki etkileri nedir diye merak ettiğiniz soruya bu yazımızda cevap bulacağız.

Pul biber hemen hemen tüm dünya mutfaklarında az ya da çok kullanılan bir baharat türü olmakla beraber, tatlı ya da acı biberin kurutulduktan sonra öğütülmesi ile elde edilen bu lezzetli baharatın ana vatanı Kuzey ve Güney Amerika topraklarıdır.

Ülkemizde daha çok kırmızı ve yeşil olarak biber çeşitleri olsa da dünyanın farklı bölgelerinde sarı  turuncu ve mor renkleri de bulunmaktadır. Bu renkler aslında biberin farklı olgunluk seviyesinde olduğunu göstermektedir.

 

Biberin Rengi Neden Farklıdır?

 

Biberin rengi neden farklıdır? Pul biberin faydaları nelerdir ve vücuttaki etkileri nedir diye merak ettiğiniz soruya bu yazımızda cevap bulmaya başladık.

 

Ülkemizde daha çok kırmızı ve yeşil olarak biber çeşitleri olsa da dünyanın farklı bölgelerinde sarı, turuncu ve mor renkleri de bulunmaktadır. Bu renkler aslında biberin farklı olgunluk seviyesinde olduğunu göstermektedir. En olgunlaşmamış hali yeşil olan biberin en olgun hali ise kırmızı renk olanıdır. Renkleri ve olgunlukları farklı olsa da tüm renkleri vücuda faydalıdır.

 

Pul biber ülkemizde daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla tüketilmekle beraber, tüm dünyada mutfağında olduğu gibi ülkemiz mutfaklarının tamamında da az ya da çok miktarda yemeklere katılır. 

pul-biberin-faydalari-nelerdir

 

Pul Biberin Faydaları Nelerdir?

 

Pul biberin faydaları nedir diye bakacak olursak;

  • İlk olarak yapısındaki C vitamininin fazlalığı dikkatleri çekmektedir. Öyle ki, yapısındaki C vitamini portakaldan daha fazladır. C vitamininin vücuda faydasına bakacak olursak:
  • Yaraları iyileştirmeye etki ederek, vücuda doğal kolajen oluşumu sağlar,
  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • Kansere karşı savaşır ve vücudun kansere karşı direncini artırır.
  • Pul biberin bir diğer faydası ise yapısında bulundurduğu A vitaminidir. Yapısındaki A vitamini görme sağlığının artırılmasına, hücreler arası iletişimin kuvvetlenmesine, üreme sisteminin sağlıklı olmasına ve organların normal işleyişine katkıda bulunur. 2020 yılında yapılan bir araştırma sonucunda göze faydalı olan mineral ve vitaminlerin biberde yüksek oranda bulunduğu tespit edilmiştir.
  • Pul biber yapısındaki B6 vitamini ile merkezi sinir sistemi ve metabolizmayı desteklediği gibi E vitamini ile de kan damarlarının sağlıklı olmasına katkı sağlar. Doğal bir antioksidan olan özellikle acı pul biber kanser hücreleri ile savaşır ve kanser oluşumunu engeller.

 

Nadirde olsa bazı durumlarda insanların bibere karşı alerjisi olabilir. Bu durumda biber tüketmekten kaçınılması önerilmektedir.

 

Pul Biberin Besin Değerleri Nedir?

 

Mutfaklarımızın bu vazgeçilmezi pul biber baharatının 1 yemek kaşığında ortalama 38-40 kalori vardır. Yapısında karbonhidrat, protein, yağ, lif, sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi pek çok faydalı mineral ve vitamin barındırır.

Okumaya devam et

Bir yorum bırakın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenmektedir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.